İTÜ MTAL gemi simültörlerini sanal dünyaya taşıdı
İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ar-Ge Merkezi gemicilik eğitimlerinde kullanılan simülatörleri sanal dünyaya taşıdı.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) Ar-Ge Merkezi Projesi ARGEP360’la gemicilik eğitimlerinde kullanılan simülatörleri sanal dünyaya taşıdı.
İTÜ MTAL Ar-Ge Merkezi, öğrencilerin derslerde tehlikeli elektronik deneyleri yaparken herhangi bir sıkıntı yaşamamaları adına; tüm deney ve çalışmaları, arttırılmış gerçeklik kullanılarak güvenli bir şekilde deneyimlemeleri için ARGEP360’ı geliştirdi.
VR gözlüklerle aynı anda birçok kişinin simülasyona dahil olabildiği simülatör programı taşınabilir olmasıyla da dikkat çekiyor. Öğrenciler, farklı şehirlerde olsalar bile geminin kaptanı veya dümencisi olarak simülasyona dahil olabiliyorlar. Program ayrıca, takım içerisinde sesli görüşme yapılmasına da imkân sağlıyor. İstanbul boğazında VR gözlükle gemi sürerken, Boğaz’ı 3D olarak izleyebiliyor, yanlarından geçen gemileri ve kendi durumlarını dijital haritada görebiliyorlar.
Eğitmenin vereceği zorluk durumlarına göre dalgalı veya sakin bir denizde, gece veya gündüz, sisli veya açık hava şartlarını ayarlayabiliyorsunuz. Gemicilik eğitiminin en önemli aşamalarını arttırılmış gerçeklik kullanılarak güvenli bir şekilde deneyimlemeleri sağlanıyor.
Denizcilik meslek liselerinde veya denizcilik eğitiminin verildiği kurs merkezlerindeki simülatör ihtiyacını karşılayacak olan sistem, güçlü işlemci ve ekran kartına sahip bilgisayarlar ve VR gözlüklerden oluşuyor. Taşınabilir olması ve sahip olduğu çoklu katılım özellikleri, sistemin kendisini benzer ürünlerden öne çıkarıyor.