İTÜ MTAL 2030'lara damga vurma konusunda iddialı
İTÜ MTAL otonom raylı sistem araçları yarışmasında da birincilik ödülü alarak 2030'lara damgasını vurma konusunda iddialı olduğunu gösterdi.
Meslek liseleri Avrupa mesleki beceriler ve yeşil mutabakat çalışmalarına önemli katkı sağlıyor. Okullar yıl boyu yaptıkları proje çalışmalarını bilhassa sene sonlarında sergiliyorlar. TÜBİTAK destekleri ile ülkemizde bilim, teknoloji, araştırma ve geliştirme kültürü yaygınlaştırılıyor.
İTÜ MTAL Ödüller Almaya Devam Ediyor
Otonom Raylı Sistem Araçları Yarışmasında İTÜ MTAL birinci oldu. Henüz 3 yaşında olmasına rağmen birçok ulusal veya uluslararası alanda yapılan çalışmalarda ödül alan İTÜ MTAL otonom raylı sistem araçları yarışmasında da birincilik ödülü alarak 2030’lara damgasını vurma konusunda iddialı olduğunu gösterdi. Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Metro İstanbul ile işbirliği içerisinde 11 Haziran tarihinde lise düzeyindeki öğrencilere hitaben “Otonom Raylı Sistem Araçları” yarışması düzenlendi. Bu yarışmada takımlar, önceden belirlenmiş ölçülere göre tasarladıkları araçları ile raylar üstünde rekabet ettiler. Araçlar, otonom bir şekilde önceden belirlenmiş iki nokta arasında en hızlı şekilde hareket ederek doğru noktaya olabildiğince yakın şekilde durmaya çalıştı. Beşiktaş Belediyesi destekleri ile BeeTech takımı olarak yarışmaya katılan İTÜ MTAL öğrencilerinden Mert Burak Mutlu ve Mustafa Dinkçi hazırladıkları çalışmayla birincilik ödülünü almaya hak kazandılar. Yarışmada ikincilik ödülünü İSOV Dinçkök MTAL ve üçüncülük ödülünü Galatasaray Lisesi kazandı.
İTÜ MTAL Öğrencilerine Ürünlerin Ticarileştirilmesinde İTÜNOVA TTO Desteği
İTÜNOVA TTO Genel Müdürü Dr. Ercan ÇİTİL, İTÜ MTAL öğrencilerine Teknoloji Transfer Ofislerinin ARGE ekosistemindeki rolü konusunda sohbet etti. Dr. ÇİTİL araştırma ve geliştirmelerin ticarileştirilmesi fikri mülkiyet hakları konusunda bilgiler verdi. Öğrencilerle yapılan sohbette erken yaşlarda yapılan çalışmaların ve staj imkânlarının çeşitliliği ve sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.
İTÜ MTAL Öğrencilerine Matematik ve Borsa Sohbeti
İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ahmet DURAN, Borsada Davranışsal Finans Aritmetiği konusunda İTÜ MTAL öğrencileri ile sohbet etti. Matematiğin günlük hayatın her aşamasında yer aldığının dile getirildiği toplantıda bilhassa borsada yatırım içinde matematiğin iyi bir araç olduğu vurgulandı. Dr. DURAN matematik kullanarak borsada bilinçli yatırımın yeri ve önemini belirtti. Çeşitli yatırım stratejilerini örneklerle anlattı. Bilimde, teknolojide ve ticarette başarının bir diğer deyişle 2030’ların güçlülerinin iyi bir matematik bilgisine sahip olması gerektiği ve bunun için yeni neslin 2030’la iyi bir matematik alt yapısı ile hazırlanması üzerinde de duruldu.
İTÜ MTAL Öğrencilerine Proje süreçleri Sohbeti
İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünden Dr. Cahit Ali BAYRAKTAR, araştırma geliştirme çalışmalarında proje süreçleri konusunda İTÜ MTAL öğrencileri soru cevap eşliğinde eğitim yaptı. Proje nedir? Günlük hayattaki örnekleri? Proje konusu, kapsamı, iş paketleri, görev dağılımı, bütçe ve zaman planlaması gibi süreçler sohbet ortamında işlendi.
İTÜ MTAL Öğrencilerine Günümüz Fiziğini Anlamak Sohbeti
İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Kerim RAMAZANOĞLU, İTÜ MTAL öğrencileriyle Günümüz Fiziğini Anlamak konusunda ders yaptı. Fiziğin sadece bir ders olarak görülmemesi gerektiğini, tüm gelişmelerin arka planında fiziğin yer aldığını dile getiren Dr. RAMAZANOĞLU insanlık tarihinde fiziğin yazılı kuralları, denkleri elimizde olmasa bile fiziğin insanlar tarafından bilindiğini ve kullanıldığını dile getirdi. Fiziğin sadece bir ders olarak algılanmaması gerektiğini örneklerle açıklayan Dr. RAMAZANOĞLU öğrencilerin günümüz fiziğinin hayatımızdaki doğrudan veya dolaylı etkilerinden bahsetti. Samimi bir ortamda sohbet ortamında geçen ders öğrencilerin soruları ile şenlendi.